Υποψίες για σχολεία που συνδέονται με το ΦΕΤΟ στα κατεχόμενα δημιούργησαν δηλώσεις του “υπουργού παιδείας”

Υποψίες για σχολεία που συνδέονται με το ΦΕΤΟ στα κατεχόμενα δημιούργησαν δηλώσεις του “υπουργού παιδείας”

Υποψίες ότι σχολεία στα κατεχόμενα συνδέονται με την οργάνωση Γκιουλέν – ΦΕΤΟ- δημιούργησαν δηλώσεις του “υπουργού παιδείας” Οζντεμίρ Μπερόβα.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της τ/κ εφημερίδας “Χαβαντίς” με τίτλο “Υποψία για ΦΕΤΟ στην εκπαίδευση” γράφει ότι σε χθεσινές δηλώσεις του ο “υπουργός παιδείας” αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του τουρκικού εκπαιδευτικού ιδρύματος Μαρίφ Τζεμ Ζορλού, κατά την οποία συζητήθηκε και το θέμα ότι σχολεία ανήκουν στο κίνημα ΦΕΤΟ και την ανάγκη να εντοπιστούν και να κλείσουν τα σχολεία αυτά.
Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Ανατολή” ο κ. Ζορλού είπε ότι τα σχολεία τα οποία ενδεχομένως συνδέονται με την οργάνωση θα πρέπει να εντοπιστούν και να κλείσουν ενώ στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στα κατεχόμενα.

Ο κ. Ζορλού είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με άλλες χώρες αλλά και με τα κατεχόμενα σχετικά με το θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο “υπουργός παιδείας” των κατεχομένων είπε είχε συνάντηση με τον κ. Ζορλού αλλά ήταν “εθιμοτυπικού” χαρακτήρος συνάντηση χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν συζητήθηκε το θέμα για την παρουσία σχολείων στα κατεχόμενα που συνδέονται με την ΦΕΤΟ.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο ΓΓ της τ/κ συντεχνίας δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ είπε ότι, σύμφωνα με οι δηλώσεις Ζορλού και Μπερόβα δημιουργούν υποψίες για την παρουσία στα κατεχόμενα τέτοιων σχολείων και ότι οι “αρχές” ήδη γνωρίζουν για ποια σχολεία γίνεται αναφορά ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στην θεολογική σχολή “Χαλά Σουλτάν”.

Κάλεσε τον “υπουργό” να προβεί σε δηλώσεις και να εξηγήσει σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να γίνεται χρήση της παιδείας για λόγους πολιτικούς.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις για τη ΦΕΤΟ στρέφονται τώρα και στην παιδεία.
(ΚΥΠΕ/ΤΒ/ΓΧΡ)