Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων στην Κάτω Πάφο σε εννέα μήνες

Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων στην Κάτω Πάφο σε εννέα μήνες

Υπογράφτηκε χθες Δευτέρα συμφωνία για ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων δυτικά και ανατολικά της Λεωφόρου Αποστόλου Παύλου στην Κάτω Πάφο.

Στόχος του έργου, που θα ξεκινήσει στις 26 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει εννέα μήνες, είναι η αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής της πόλης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017». Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κατασκευή πεζογέφυρας πάνω από τη Λεωφόρο, υπαίθρια διαμόρφωση με διακινήσεις / πεζόδρομους στην ανατολική πλευρά της Λεωφόρου, δημιουργία πλατείας, διαμόρφωση της ίδιας της Λεωφόρου μεταξύ των συμβολών της με τις Οδούς Αγίων Αναργύρων και Παφίας Αφροδίτης, νέες επιστρώσεις παρακείμενων οδών και κατασκευή εφήμερων βοηθητικών κτιρίων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η συμφωνία υπογράφτηκε στα γραφεία του Τμήματος Δημοσίων Έργων μεταξύ της Διευθύντριας Τμήματος Δημοσίων Έργων, Χρυστάλλας Μαλλούππα, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, και της Αναστασίας Αβρααμίδου, εκ μέρους της εργοληπτικής εταιρείας, General Constructions Company Ltd, για την εκτέλεση του έργου «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Κάτω Πάφου». Το ποσό συμβολαίου ανέρχεται σε €2.678.707,22 συν Φ.Π.Α..

Οι μελέτες του έργου ανατέθηκαν μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό στο Αρχιτεκτονικό Γραφείο Simpraxis Architects –  Μάριος Χριστοδούλου και Χρίστος Χριστοδούλου – και στον Παναγιώτη Παναγή – Αρχιτέκτονα, σε συνεργασία με τους ακόλουθους Συμβούλους: Earthquake Protected Structures – Νίκος Καλαθάς και Γιώργος Δημητριάδης (Πολιτικοί Μηχανικοί), DoubleN Consulting Engineers – Νίκος Νικολάου (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), Emech Engineering –  Κυριάκος Χατζηφραγκίσκου (Μηχανολόγος Μηχανικός), και PMI (Project Management International) Ltd – . Δημήτρης Ρούσσος και Γιάννης Ρούσσος (Επιμετρητές Ποσοτήτων).

Η διαχείριση/διεύθυνση του Έργου έχει αναληφθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και η επίβλεψη της εκτέλεσης των εργασιών θα γίνεται από τους Σύμβουλους Μελετητές.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)