Εστία πολλών κακών το λεηλατούμενο γιαπί του ΤΣ της CYTA στη Δρομολοξιά, δηλώνει ο Δήμαρχος

Εστία πολλών κακών το λεηλατούμενο γιαπί του ΤΣ της CYTA στη Δρομολοξιά, δηλώνει ο Δήμαρχος

Το έργο του Ταμείου Συντάξεων της CYTA κοντά στο κέντρο του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού αποτελεί ένα γιαπί που λεηλατείται και συνιστά εστία πολλών κακών, δηλώνει ο Δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου και απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να βρεθεί λύση και να αποπερατωθεί το έργο το συντομότερο προς όφελος του Ταμείου του Οργανισμού και του τόπου γενικότερα.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος είπε ότι με επιστολές του ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο τηρεί σιγήν ιχθύος.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο έργο, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί πλήρως”, ανέφερε προσθέτοντας ότι “αυτός ο τεράστιος χώρος λεηλατείται από επιτήδειους, μετατρέπεται σε εστία πολλών κακών και κανείς δεν συγκινείται να πράξει κάτι”.

“Έχω ενημερώσει το ΔΣ της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου με δύο επιστολές για το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν έχω πάρει καμμία απάντηση, γραπτή, τηλεφωνική ή άλλως πως”, συνέχισε.

Ο κ. Ανδρονίκου είπε ακόμα ότι σε συνάντηση που είχε το καλοκαίρι με τον Υπουργό Εσωτερικών, παρουσία βουλευτών, έθεσε το ζήτημα στον Υπουργό, ο οποίος αντιμετώπισε θετικά τις ανησυχίες τις οποίες εκφράστηκαν για το συγκεκριμένο έργο και την άποψη μας ότι εφόσον η επένδυση έχει προχωρήσει σε αρκετό βαθμό γιατί να μην τελειώσει για να αρχίσει να αποφέρει έσοδα για τον οργανισμό.

Ο Υπουργός, είπε ο Δήμαρχος, έδωσε οδηγίες στους αρμοδίους λειτουργούς να τον ενημερώσουν πλήρως για το ζήτημα, ώστε να μην μείνει στο κέντρο του δήμου ένα γιαπί, επειδή το μόνο που επιτυγχάνεται με την εγκατάλειψη του έργου είναι να χάνονται έσοδα από επενδύσεις του Ταμείου Συντάξεων της ΑΤΗΚ την ώρα που ο πολίτης καλείται να πληρώσει για τις μαύρες τρύπες στο Ταμείο, επεσήμανε.

Ανέφερε ακόμα ότι “είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή και καλούμε όλους του ενδιαφερόμενους να προστρέξουν να τερματίσουν τη ζημιά που υπόκειται ο οργανισμός και το Ταμείο Συντάξεων” και εξέφρασε την άποψη ότι “ο τρόπος τερματισμού των ζημιών είναι να αποπερατωθεί το έργο για να αποφέρει εισοδήματα στους επενδυτές”.

Κληθείς να εξηγήσει τι εννοεί με τον όρο λεηλασίες ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η κατασκευή του έργου ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο, είχαν τοποθετηθεί μέχρι και οι δισκέτες οροφής των συστημάτων κλιματισμού και συνεπώς είχαν ήδη επενδυθεί πάρα πολλά χρήματα και συγκριτικά με το μέγεθος του έργου απέμενε μικρή δαπάνη ώστε αυτό να αποπερατωθεί. Ωστόσο κάποιοι αφαιρούν από τα κτίσματα ό,τι τους είναι χρήσιμο.

Είπε ότι θα πρέπει όλοι να συνεργαστούν για να ξεπεραστούν και κάποια νομικά προβλήματα που προέκυψαν λόγω της κατάστασης ώστε μέσα από συντονισμένες ενέργειες να αποπερατωθεί το έργο.

(ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΑΧΡ)