Η ΠΑΣΥΚΙ δεν είχε καν προσκληθεί στη σύσκεψη με το ΠΚ, απαντά ο Υπουργός Υγείας

Η ΠΑΣΥΚΙ δεν είχε προσκληθεί καν στη χτεσινή σύσκεψη με θέμα τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και του Πανεπιστημίου Κύπρου, απαντά στη Συντεχνία ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, κάνοντας λόγο για αιφνίδια επίσκεψη της ΠΑΣΥΚΙ στο Υπουργείο Υγείας.

Απαντώντας «σε επιστολή της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), αλλά και σε καταγγελίες της συντεχνίας στον Τύπο, όπου γίνεται λόγος για εκδίωξη της συντεχνίας από σύσκεψη», ο Υπουργός Υγείας σημειώνει ότι η εν λόγω σύσκεψη με θέμα τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Πανεπιστημίου Κύπρου ήταν υπηρεσιακή και ότι η ΠΑΣΥΚΙ δεν είχε καν προσκληθεί σε αυτή.

«Συνεπώς, η αναφορά σας ότι σας ζητήθηκε να αποχωρήσετε από τη σύσκεψη ουδόλως μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένη», προσθέτει στην απάντηση του προς την ΠΑΣΥΚΙ ο κ. Παμπορίδης.

Σημειώνει δε πως ως εκ τούτου, αντιπαρέρχεται του γεγονότος ότι η ΠΑΣΥΚΙ έχει επιδιώξει και ενημερωθεί για το πρόγραμμά του και μάλιστα έχει προβεί σε αιφνίδια επίσκεψη στο Υπουργείο, αναφέροντας «ότι το Υπουργείο Υγείας διατηρεί το δικαίωμα να χαράζει και να ακολουθεί πολιτική και να διαβουλεύεται προς το σκοπό αυτό με όργανα και φορείς, όπως αυτό κρίνει σκόπιμο».

(ΚΥΠΕ/ΗΜΑ/ΜΜ)