Η Κορακάκη κορυφαία αθλήτρια σκοποβολής στον κόσμο για το 2016

Η Κορακάκη κορυφαία αθλήτρια σκοποβολής στον κόσμο για το 2016

Κορυφαία αθλήτρια της σκοποβολής για το 2016 αναδείχθηκε η χρυσή Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη. Για τους άνδρες κορυφαίος αναδείχθηκε ο Ιταλός Niccolò Campriani.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής (ISSF) διενήργησε ψηφοφορία για τους καλύτερους αθλητές της χρονιάς και η 20χρονη Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε την πρώτη θέση. Η Κορακάκη είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο.

Επίσης, κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού και ένα χρυσό και ένα αργυρό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Τζούνιορ της Γερμανίας. Εξάλλου, στους τελικούς του Κυπέλλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής που έγιναν στην Μπολόνια κατέκτησε μια πρώτη και μια δεύτερη θέση.

Η ίδια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ISSF εξέφρασε τη χαρά της ενώ ευχήθηκε όπως το πρώτο της αυτό βραβείο να μην είναι και το τελευταίο.
“Είμαι πολύ χαρούμενος για το βραβείο αυτό. Αποτελεί μεγάλη τιμή να παίρνω αυτή τη διάκριση από τους προπονητές, τους αθλητές και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Η νίκη είναι κάτι παραπάνω από μετάλλια. Ξεπέρασα πολλές δυσκολίες και αντιμετώπισα πολλές προκλήσεις, όπως και άλλοι αθλητές στον κόσμο. Συνεπώς, αυτή η βράβευση είναι μια αναγνώριση των προσπαθειών που έκανα”, είπε.

Πρόσθεσε πως το 2016 ήταν για την ίδια μακράν η πιο πετυχημένη χρονιά καθώς όλα έγιναν στον κατάλληλο χρόνο. “Είναι το πρώτο μου βραβείο ως σκοπεύτρια της χρονιάς και ελπίζω να μην είναι το τελευταίο”, δήλωσε η Κορακάκη.

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΧΡ)