Μέχρι τις 9 Οκτωβρίου οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Μαθήματα του ΥΠΠ

Συνεχίζονται και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο σημειώνει πως “ δεν θα υπάρξει παράταση εγγραφών”.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι “τα μαθήματα αναμένεται να αρχίσουν γύρω στα μέσα Οκτωβρίου 2016 ενώ οι δηλώσεις εγγραφής στα διάφορα προσφερόμενα θέματα θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.moec.gov.cy/epimorfotika”.

Το βιβλιαράκι με το θεματολόγιο και το ωρολόγιο πρόγραμμα των Επιμορφωτικών Κέντρων, για τη σχολική χρονιά 2016-17, δεν θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή και το πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2016-2017, όπως και όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα των Επιμορφωτικών Κέντρων http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp4475”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “τα Επιμορφωτικά Κέντρα αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου, ηλικίας 15 ετών και άνω”.

Λόγω της ποιότητας της εργασίας, της ποικιλίας των θεμάτων και των χαμηλών διδάκτρων, το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε με θέρμη από το πλατύ κοινό της Κύπρου και πάνω από 25000 άτομα ετησίως συμμετέχουν στα προγράμματα των Επιμορφωτικών Κέντρων.

Τα μαθήματα προσφέρονται σε 24 συναντήσεις το χρόνο, μια συνάντηση τη βδομάδα, διάρκειας 90 λεπτών. Κάθε άτομο μπορεί να παρακολουθήσει όσα θέματα επιθυμεί συμπληρώνοντας ξεχωριστή δήλωση για κάθε θέμα.

Τα Επιμορφωτικά Κέντρα λειτουργούν, τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε σχολικά κτήρια ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε άλλους κατάλληλους χώρους.

Τα δίδακτρα καθορίζονται στα €55 στην πόλη και €45 στην ύπαιθρο, για όλα τα θέματα, εξαιρουμένων των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που είναι €65, για όλη τη σχολική χρονιά.

Σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων τα δίδακτρα καθορίζονται στο ήμισυ.
(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΜ)