Μείωση 9.600 θέσεων εργασίας στην….

Σε μείωση προσωπικού κατά 9.600 μέχρι το 2020 και μη καταβολή μερίσματος ανακοίνωσε ότι προχωρεί η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, προκειμένου να αποπληρώσει το κόστος αναδιάρθρωσης της τράπεζας ύψους €1,1 δισεκατομμυρίων.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι το σχέδιο το οποίο θα συζητηθεί στο εποπτικό συμβούλιο, αύριο Παρασκευή, θα οδηγήσει την τράπεζα σε ζημιά το γ` τρίμηνο του έτους, καθώς θα διαγράψει την υπεραξία και άλλα άυλα περιουσιακά στοιχεία.

Σημειώνει ωστόσο ότι η τελική καθαρή κερδοφορία (bottom line) για όλο το 2016 θα είναι οριακά θετική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στοχεύει να πετύχει μια βιώσιμη κερδοφορία, εστιάζοντας σε πελάτες της ιδιωτικής και εταιρικής τραπεζικής, ενώ θα μειώσει τις επενδυτικές δραστηριότητες, προσθέτει η τράπεζα.

Με την απομάκρυνση από τις τραπεζικές επενδύσεις θα μειωθούν η μεταβλητότητα στην κερδοφορία και οι κίνδυνοι από τις εποπτικές αλλαγές», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σημειώνεται τέλος ότι η τράπεζα θα τερματίσει την καταβολή μερισμάτων προς το παρόν. Η Commerzbank κατέβαλε το πρώτο της μέρισμα το 2015, για πρώτη φορά μετά το 2008, πληρώνοντας 20 σεντ ανά μετοχή.

(ΚΥΠΕ-ΓΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)