Κραυγή απόγνωσης από τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού και ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ

Κραυγή απόγνωσης από τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού και ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ

Κραυγή απόγνωσης από τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού και ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ

Η ώρα 3.23 μ.μ. σήμερα γράφτηκε ίσως η πιο θλιβερή μέρα του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού με την αποχώρηση των Πολυπρωταθλητών Τμημάτων Κωπηλασίας και Κανό Καγιάκ του Ομίλου μας από το Φράγμα Γερμασόγειας . Μετά από 8 μήνες αγώνα, κραυγές αγωνίας, τρέξιμο, κτύπημα δεν ξέρω και εγώ σε πόσες πόρτες και είσπραξη αρκετών υποσχέσεων αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε από τον φυσικό μας χώρο προπόνησης με αποτέλεσμα 150 αθλητές μας να μην έχουν που να προπονηθούν παρά μόνο την θάλασσα ( αν είναι δυνατόν) και για όσο μας το επιτρέπουν φυσικά οι καιρικές και άλλες συνθήκες .

Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα ψύχραιμα και μέσα στα πλαίσια της όποιας λογικής όμως τα τελευταία χρόνια όλα τα ναυταθλήματα που δραστηριοποιούμαστε (κολύμβηση , ιστιοπλοϊα , κωπηλασία, κανό καγιάκ και υδατοσφαίριση ) δέχονται μία φοβερή πίεση , ένα συνεχές τσουνάμι αρνητικών εξελίξεων και ανυπέρβλητων εμποδίων από την ίδια την πολιτεία και ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ μας διακατέχει όλους. ΓΙΑΤΙ συζητούμε εδώ και μία δεκαπενταετία την ετοιμασία κανονισμών για χρήση των φραγματών για αθλοπαιδιές ενώ ανά το παγκόσμιο δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και ΓΙΑΤΙ φθάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Ποιός θα απολογηθεί σε αυτά τα παιδιά που ρωτούν με αγωνία τι θα γίνει τώρα κύριε ? Δεν δικαιούται κανένας να τους στερήσει το δικαίωμα να αθλούνται ειδικά σε μία χρονική περίοδο που η νεολαία μας δέχεται φοβερές πιέσεις και προσπαθεί να βρει την χαμένη της ταυτότητα.

Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από το κράτος ότι τροχιοδρομούνται πολύ σύντομα λύσεις των προβλημάτων τόσο για τους φράκτες όσο και για την κατάσταση των κολυμβητηρίων καθώς και τους περιορισμούς στην χρήση της θάλασσας. Αναμένουμε από την πολιτεία να δείξει την ίδια ευαισθησία που δείχνει σε άλλα αθλήματα και να δούμε επιτέλους έργα και πράξεις γιατί θα είναι τραγικότατο αν αναγκαστούμε να το κλείσουμε και να στείλουμε πέραν των 800 παιδιών και 22 προπονητών, που απασχολεί ο Όμιλος μας, στους δρόμους , με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Όμιλος ο οποίος έχει φέρει στην Κύπρο το πρώτο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό μετάλλιο και οι αθλητές του κάνουν περήφανο τον καθέ κύπριο με τις συνεχείς επιτυχίες τους σε Ευρωπαικό και Παγκόσμιο επίπεδο με πρόσφατο το χθεσινό αργυρό μετάλλιο από τον Παύλο μας στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας στην Κίνα Αναμένει Έργα και Πράξεις , έχουμε μπουκτίσει από Λόγια.

img_2511 img_2512 img_2520 img_2521

img_2522

Νίκος Χαραλαμπίδης
Πρόεδρος ΝΟΛ