Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος καλεί το κοινό στη Γιορτή των Πουλιών στις 2 Οκτωβρίου

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος καλεί το κοινό στη Γιορτή των Πουλιών στις 2 Οκτωβρίου

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου καλεί το κοινό να ανακαλύψει τον συναρπαστικό κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών στις 2 Οκτωβρίου 2016 κατά τη διάρκεια της Γιορτής των Πουλιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, τις εβδομάδες αυτές, εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά θα εγκαταλείψουν την Ευρώπη για να ταξιδέψουν στην Αφρική όπου θα περάσουν το χειμώνα και η Κύπρος βρίσκεται σε ένα από τους κύριους μεταναστευτικούς διαδρόμους της Ευρώπης.

Στην Ευρώπη προγραμματίζονται πολλές εκατοντάδες δραστηριότητες. Φέτος το EuroBirdwatch στην Κύπρο θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 όπου θα καταγραφεί η φθινοπωρινή μετανάστευση από διάφορα σημεία, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία “να δει αρπακτικά πουλιά, άλλα μεγάλα πουλιά που χρησιμοποιούν ανοδικά ρεύματα αέρα, γερανούς, μελισσοφάγους και άλλα που περνούν πάνω από την Κύπρο κατά το ταξίδι της αποδημίας”.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, θα υπάρχουν διαθέσιμα κιάλια, τηλεσκόπια και οδηγοί πτηνοπαρατήρησης τα οποία θα προμηθεύσει ο Πτηνολογικός, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

Ο Σύνδεσμος καλεί το κοινό να έρθει σε επαφή μαζί του προκειμένου να ενημερωθεί για τα σημεία συνάντησης. (Τηλ.: 22455072, Email: birdlifecyprus@birdlifecyprus.org.cy,  http://www.birdlifecyprus.org).

Η Γιορτή των Πουλιών είναι μια ετήσια εκδήλωση που περιλαμβάνει εκατοντάδες οργανωμένες δραστηριότητες σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια των οποίων ο αριθμός των πουλιών και των συμμετεχόντων υπολογίζονται και αναφέρονται μέσω των εθνικών κέντρων στο Ευρωπαϊκό συντονιστικό κέντρο.

Πέρυσι, 41 χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας πήραν μέρος διοργανώνοντας 1.093 εκδηλώσεις, με περισσότερους από 32.000 συμμετέχοντες που βγήκαν έξω να παρατηρήσουν και να μετρήσουν πουλιά και οι οποίοι απόλαυσαν τη συναρπαστική μετανάστευση 5 εκατομμυρίων πουλιών.

Στην Κύπρο κατά τη διάρκεια εκείνης της ημέρας παρατηρήθηκαν 3.666 πουλιά.
(ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)