Το Πανεπιστήμιο Κύπρου φιλοξενεί διεθνές συνέδριο «The Aims of Punishment»

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου φιλοξενεί διεθνές συνέδριο «The Aims of Punishment»

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου σηματοδοτεί την 10ην επέτειο από την ίδρυσή του με ένα ιδιαίτερα σημαντικό διεθνές συνέδριο, υπό την αιγίδα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, το οποίο αφορά τους σκοπούς επιβολής των ποινών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά διάρκεια του Συνεδρίου, η συμμετοχή στο οποίο είναι δωρεάν, οι Δικαστές, Δικηγόροι, φοιτητές Νομικής και ο νομικός κόσμος της Κύπρου εν γένει, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις από εγνωσμένου κύρους επιστήμονες από την Ευρώπη, Κύπρο και Ελλάδα και να συζητήσουν εις βάθος θέματα περί των ποινών τα οποία είναι επίκαιρα αλλά και φλέγοντα.

«Ποια είναι η σχέση ποινικού δικαίου και πολιτικής;», «Νοείται και πώς ‘λαϊκή συμμετοχή’ στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης;», «Τι είναι η ‘εκφραστική’ ποινή», «Πώς πρέπει να τιμωρούνται οι δράστες σεξουαλικών αδικημάτων ή αδικημάτων ενδοοικογενειακής βίας;» «Αποτελεί η αναστολή φυλάκισης ένα είδος ποινής;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που πρόκειται να αναλυθούν διεξοδικά μεταξύ 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», Πανεπιστημιούπολη, Αγλαντζιά. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.00. Στις 30 Σεπτεμβρίου το Συνέδριο θα διεξαχθεί μεταξύ 09.15-19.00.

(ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΜ)