Σήμερα οι κατηγορίες στους έξι υπόπτους για τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα

σήμερα οι κατηγορίες στους έξι υπόπτους για τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η Κατηγορούσα Αρχή αναμένεται να απαγγείλει σήμερα εναντίον 6 προσώπων, τεσσάρων ανδρών και δύο γυναικών, τις κατηγορίες αναφορικά με το φόνο των Φάνου Θεοφάνους Καλοψιδιώτη 51 ετών, Ηλία Χατζηευθυμίου 46 ετών και της συζύγου του Σκεύης 39 ετών, που έγινε το βράδυ της 23ης Ιουνίου σε εστιατόριο στην Οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα.
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν από τις 8 Μαΐου μέχρι τις 27 Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα και τη Λευκωσία.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι οι Μάριος Χριστοδούλου άλλως Benny 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων, Loy Dejan 42 χρόνων, Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, Σωτήρα Νεοφύτου 30 χρόνων και Χαράλαμπος Ανδρέου 32 χρόνων.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, στις 5 Σεπτεμβρίου, η Κατηγορούσα Αρχή καταχώρησε νέο κατηγορητήριο για τους έξι υπόπτους, στο οποίο οι κατηγορίες από 26 που ήταν, έγιναν 20.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, απόπειρα φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχή πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχή πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Στην προηγούμενη δικάσιμο ο συνήγορος υπεράσπισης της Σωτήρας Νεοφύτου ανέφερε ότι στην επόμενη δικάσιμο, δηλαδή σήμερα, θα αγορεύσει κατά πόσον μπορεί να στοιχειοθετηθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου η κατηγορία της συνέργειας που αντιμετωπίζει η κ. Νεοφύτου, αφού, όπως εξήγησε, αυτή (η κατηγορία) δεν υπάρχει στον ποινικό κώδικα.

Επίσης, θα εγείρει ένσταση ελλείψει δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου να εξετάσει τη συγκεκριμένη κατηγορία που αντιμετωπίζει η πελάτισσα του. Ταυτόχρονα ζήτησε χρόνο για διαβούλευση με την Κατηγορούσα Αρχή προκειμένου να συμφωνηθούν παραδεκτά γεγονότα.

Οι δικηγόροι της Σοφίας Γρηγορίου και της Σωτήρας Νεοφύτου αναμένεται σήμερα να αγορεύσουν ώστε οι πελάτισσες τους αφεθούν ελεύθερες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το βράδυ της 23ης Ιουνίου, ενώ οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης 51 ετών, Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών, η σύζυγος του Σκεύη 39 ετών με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και ο Γεώργιος Χαραλάμπους 37 ετών, δειπνούσαν σε εστιατόριο στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, τρία άγνωστα πρόσωπα επιτέθηκαν πυροβολώντας με πιστόλια και αυτόματα όπλα, σκοτώνοντας τους τρεις και τραυματίζοντας σοβαρά τον τέταρτο και ένα άλλο άτομο που βρισκόταν σε άλλο τραπέζι μαζί με άνδρα από τη Σερβία.
 
Επίσης ένας από τους δράστες o Ganis Vogli 41 ετών από την Αλβανία, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)