Ταυτοποιήθηκε η σορός του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, επιβεβαιώνει η Αθήνα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Πρέσβη στη Βραζιλία

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, επιβεβαιώνει η Αθήνα

Η σορός που εντοπίστηκε απανθρακωμένη στην περιοχή Νόβα Ιγκουασού του Ρίο Ιανέιρο ανήκει όντως στον Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκο Αμοιρίδη, σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες Αρχές που ανακοίνωσαν επίσημα τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην  ανακοίνωση εκφράζεται βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο του Κ. Αμοιρίδη, ενός φίλου της Βραζιλίας, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας, όπως σημειώνεται, υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα. Ο εκλιπών υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, στα Γενικά Προξενεία στο Ρίο Ιανέιρο και στο Ρόττερνταμ και στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι στην πρώτη φάση του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

Ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως πρέσβης της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της Πρεσβείας, καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014. Καίριας σημασίας τέλος, όπως αναφέρεται, υπήρξε η συμβολή του στη διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2015.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κλείνει με την έκφραση οδύνης σύσσωμης της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας, καθώς και των συναδέλφων του στο υπουργείο Εξωτερικών για τον αδόκητο χαμό του αγαπητού φίλου και συναδέλφου, ενώ απευθύνουν ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

(ΚΥΠΕ/ΕΜ/ΜΜ)