Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 19/9/2016

Δελτίο Καιρού

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν από νωρίς το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά τοπικά, στα νότια και τα δυτικά, σταδιακά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 26 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανόν να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 13 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευµα και τη νύκτα παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή και καταιγίδα. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα εµφανίζονται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, την Τετάρτη, και περαιτέρω µικρή πτώση, στα ορεινά και το εσωτερικό, την Πέµπτη.