Ζημιογόνα, σε κρίσιμη φάση, η διαρροή, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ζημιογόνα, σε κρίσιμη φάση, η διαρροή, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ζημιογόνα για την εθνική μας υπόθεση χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου την χθεσινή ενέργεια να διοχετευτεί στη δημοσιότητα εμπιστευτικό έγγραφο των συνομιλιών, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη ώρα των διαπραγματεύσεων και δηλώνει ότι την καταδικάζει ως άκρως απαράδεκτη.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Νεοφύτου, που βρίσκεται στη Γενεύη συνοδεύοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις συνομιλίες, ανέφερε ότι κανείς δεν δικαιούται να εκμεταλλεύεται τις κρίσιμες αυτές στιγμές και την αγωνία του λαού μας για μια θετική κατάληξη, “προκειμένου να παίζει παιχνίδια δημοσιότητας ούτε και προσφέρουν θετική υπηρεσία όσοι επιλέγουν να κάνουν επίδειξη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διαστρεβλώνοντας θέσεις με βάναυσο τρόπο”.

Είναι γνωστό πόσο ακριβά έχουμε πληρώσει προσπάθειες πλειοδοσίας πατριωτισμού, συμπλήρωσε. Τέτοιες ενέργειες, πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου, δεν εξυπηρετούν ούτε τη διαπραγματευτική μας θέση ούτε το καλώς νοούμενο συμφέρον της ελληνικής κυπριακής πλευράς. “Εκτός του ότι δυναμιτίζουν την λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, μπορεί και να δίνουν λαβές σε τρίτους”. Επιλέγοντας μια στάση υπευθυνότητας, οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη διεκδίκηση των εθνικών μας θέσεων και όχι να προτάσσουμε άλλες ατζέντες και να υποσκάπτουμε, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΧΡ)