Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Θέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Θέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Θέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης

Το Δημοτικό Θέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», εγκαινίασαν χθες βράδυ ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής και ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης.
 
Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής ο οποίος σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι το Δημοτικό Θέατρο Λυκείου Αραδίππου θα φέρει «το όνομα του αείμνηστου «Πεύκιου Γεωργιάδη», ενός ανθρώπου που πρόσφερε πολλά στην παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου. Η δημιουργία του Δημοτικού Θεάτρου Αραδίππου κρίθηκε αναγκαία, αφού ο χώρος αυτός θα καλύψει τις ανάγκες ενός πληθυσμιακά μεγάλου Δήμου με έντονη πολιτιστική δράση».
 
Πρόσθεσε ότι η ιδέα για αναβάθμιση του υφιστάμενου Αμφιθεάτρου του Λυκείου Αραδίππου σε Δημοτικό Θέατρο υποβλήθηκε από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο βρίσκοντας θετική και άμεση ανταπόκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016 και το έργο αποπερατώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσδοκίες και τις προσπάθειες των εμπλεκομένων, αφού το συγκεκριμένο θέατρο, χωρητικότητας 320 θέσεων, είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για καλλιτεχνικές παρουσιάσεις και επαγγελματικού επιπέδου θεατρικές παραστάσεις».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε στις 345 χιλιάδες ευρώ και τη χρηματοδότηση ανέλαβαν από κοινού ο Δήμος Αραδίππου και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση μας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, δηλώνοντας ταυτόχρονα τη βούληση για αναβάθμιση της Παιδείας και του Πολιτισμού μας, αλλά και την ετοιμότητα των υπηρεσιών μας για τη δημιουργία των απαραίτητων και αναγκαίων υποδομών, που εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό».
 
Στο δικό του ο Δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το έργο που παραδόθηκε στους δημότες για το οποίο «είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλει καταλυτικά και ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της ήδη πλούσιας πολιτιστικής δραστηριότητας των οργανωμένων φορέων της πόλης μας. Παραδίδουμε στους μαθητές του Λυκείου Αραδίππου και των άλλων σχολείων ένα κλειστό σύγχρονο Δημοτικό Θέατρο με όλες τις διευκολύνσεις, υποδομές και εξοπλισμό, ικανό να φιλοξενήσει κάθε είδους παράσταση, εκδήλωση ή συναυλία, ένα χώρο πολιτισμού, αντάξιο της υψηλού επιπέδου δημιουργικής και καλλιτεχνικής έκφρασης των νέων μας».
 
Πρόσθεσε ότι το θέατρο είναι «αποτέλεσμα στενής συνεργασίας, του Δήμου Αραδίππου, της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Αραδίππου και του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» και της στήριξης του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή» στον οποίο εξέφρασε τις «θερμές ευχαριστίες» της Αραδίππου τόσο για το συγκεκριμένο έργο όσο και «για το ενδιαφέρον  και τη σταθερά θετική του προσέγγιση, απέναντι σε κάθε λογικό αίτημα ή εισήγησή του Δήμου που αποσκοπεί στην αναβάθμιση των σχολείων και ευρύτερα της παιδείας στον τόπο».
 
 Ο κ. Ευαγγελίδης ανέφερε ακόμα ότι «η δημιουργία ενός σύγχρονου, κλειστού δημοτικού θεάτρου ήταν εδώ και πολλά χρόνια στους στόχους και τις επιδιώξεις του Δήμου, ωστόσο οι συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν μας εμπόδισαν να τον υλοποιήσουμε. Τις δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, δεν τις είδαμε ως δικαιολογία για να αθετήσουμε υποσχέσεις και να εγκαταλείψουμε στόχους αλλά τις είδαμε ως ευκαιρία για να βρούμε λύσεις, να γίνουμε πιο δημιουργικοί, να συνεργαστούμε με άλλους φορείς της πολιτείας που μπορεί να έχουν τους ίδιους ή παρόμοιους σκοπούς με εμάς».
 
Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Αραδίππου Παύλος Δημητριάδης ανέφερε ότι «η επιβεβλημένη ανάγκη για να αποκτήσει ο Δήμος ένα θέατρο που θα εξυπηρετούσε τους δημότες είχε διαπιστωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο τα σοβαρά εμπόδια που προέκυψαν λόγω της οικονομικής κρίσης ανέβαλαν επ’ αόριστον ένα καθ’ όλα δίκαιο αίτημα των δημοτικών αρχών».
 
Αναφερόμενος στο αναβαθμισμένο Δημοτικό Θέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» ο κ. Δημητριάδης είπε πως «έχει επαγγελματικές προδιαγραφές, τα πάντα έχουν αναβαθμιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Η μικροφωνική εγκατάσταση, τα ηχητικά συστήματα, ο φωτισμός, η σκηνή, η αυλαία, τα καμαρίνια, οι αποθηκευτικοί χώροι αλλά και η πλατφόρμα για μεταφορά των σκηνικών επί σκηνής έγιναν με περισσή επιμέλεια και φροντίδα ώστε το θέατρο να είναι εφάμιλλο και να μην υστερεί σε τίποτε από τα επαγγελματικά».
 
Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας και πλήθος κόσμου, ξεκίνησε με αγιασμό και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας από τον Υπουργό Παιδείας και τον Δήμαρχο Αραδίππου. Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από παιδιά του Λυκείου Αραδίππου και από την ορχήστρα ακορντεόν του Δήμου Αραδίππου.  
 
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)