Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές λόγω εκλογών στις ΗΠΑ

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές λόγω εκλογών στις ΗΠΑ

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές λόγω εκλογών στις ΗΠΑ

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, μετά την έναρξη ροής των αποτελεσμάτων από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τα οποία δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει καλύτερα αποτελέσματα, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων. Ετσι, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2%, με την τιμή του βαρελιού να καταγράφεται στα 45 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, μειώθηκαν κατά 2,8% στα 43,70 δολάρια το βαρέλι.

Το ενδεχόμενο της επικράτησης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν χθες στις ΗΠΑ, ωθεί σε πτώση τις ασιατικές αγορές, την ώρα που η συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος του Μεξικού, του πέσο, υποχωρούσε πριν από λίγο κατά 10% και πλέον. Ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο κατέγραφε πριν από λίγο πτώση 382,48 μονάδων (-2,23%), στις 17.788,90 μονάδες. Η συναλλαγματική ισοτιμία του πέσο Μεξικού έναντι του δολαρίου υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό, δηλαδή σε ένα επίπεδο 1:20,3195 έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Στο μεταξύ η τιμή του χρυσού άμεσης παράδοσης αντιθέτως κατέγραφε αλματώδη άνοδο κατά 2,9% στα 1.311,80 δολάρια ανά ουγγιά, φθάνοντας σε υψηλό πέντε εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν να αναζητούν ασφαλή καταφύγια.

Το ευρώ ανέβηκε στο 1,1222 δολάριο, έναντι 1,0989 προηγουμένως. Εξάλλου το μεξικανικό πέσο σημειώνει πτώση άνω του 11,5%.
(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΑΧΡ)