Καταθέτουν σήμερα οι μάρτυρες υπεράσπισης του Γ. Μιχαηλίδη στην υπόθεση ΣΑΠΑ

Ενώπιον δικαιοσύνης εκ νέου σήμερα οι 4 Σέρβοι

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο αναμένεται να προσαχθούν σήμερα οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση ΣΑΠΑ. 

Στην σημερινή δικάσιμο  ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Μιχαηλίδη, δικηγόρος Χρίστος Χατζηλοϊζου αναμένεται να παρουσιάσει στο δικαστήριο δύο μάρτυρες υπεράσπισης.

Την προηγούμενη δικάσιμο απασχόλησε η κατάθεση του 1ου κατηγορούμερνου Γ.Μιχαηλίδη αλλά και η αντεξέταση του από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας αρχής που εκπροσωπείται από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου.

Η αντεξέταση επικεντρώθηκε στα διάφορα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του 1ου κατηγορούμενου την 15ετη περίοδο που υπηρέτησε ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου Πάφου και ως μέλος του ΔΣ του ΣΑΠΑ . 

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης απέρριψε τις θέσεις του τέως ΓΔ του ΣΑΠΑ Ευτύχιου Μαλληκίδη ότι χρηματίστηκε από οποιοδήποτε εργολάβο του ΣΑΠΑ σημειώνοντας ότι με τον Λοίζο Ιορδάνους ήταν φίλοι και συνεργάτες προτού ξεκινήσει η συνεργασία της εταιρείας του Λ. Ιορδάνους με το ΣΑΠΑ. 

Στο μεταξύ η Κατηγορούσα αρχή υπέβαλε τη θέση ότι στην διάρκεια της περιόδου που ο Γιώργος Μιχαηλίδης υπηρετούσε το Δήμο και το Συμβούλιο αποχετεύσεων Πάφου υπήρχε μεγάλη διαφορά στα χρήματα που δήλωνε ότι είχε εισόδημα και στα χρήματα που τελικά εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς τους λέγοντας πως αυτά προέρχονταν από μή μόνιμες δραστηριότητες. 

Μετά τους δύο συνηγόρους υπεράσπισης που θα καλέσει ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ.Μιχαηλίδη θα ακολουθήσουν  οι ένορκες μαρτυρίες των υπολοίπων κατηγορουμένων  Φειδία Σαρίκα, Ευστάθιου Ευσταθίου και Βάσου Βασιλείου.  Ο Γιώργος Σιαηλής θα παρουσιάσει ανωμοτί δήλωση.
 
Οι πέντε κατηγορούμενοι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου,Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΑΡ)