Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου

Νέες κατηγορίες κατά της Ρωσίας για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη Συρία εξαπέλυσε η Βρετανία, αυτή τη φορά δια στόματος του πρέσβη της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη.
 
Προ ημερών ο Υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον είχε δηλώσει ότι οι διοικητές των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων θα πρέπει να ελεγχθούν για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου για την επίθεση στην οχηματοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία.
 
Μιλώντας την Κυριακή στην έκτακτη συνέλευση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη ο Βρετανός πρέσβης Μάθιου Ράικροφτ κατήγγειλε συνεργασία της Μόσχας με το καθεστώς Άσαν για την τέλεση εγκλημάτων πολέμου.
 
Ο Βρετανός διπλωμάτης παραδέχθηκε εξάλλου ότι η προσπάθεια για συνεργασία ΗΠΑ και Ρωσίας για παύση πυρός στη Συρία «πλησιάζει στο τέλος».
 
Η τοποθέτηση του κ. Ράικροφτ ήταν στο γενικότερο πνεύμα απογοήτευσης όσον αφορά τις προοπτικές ειρήνευσης στη Συρία, η οποία κυριάρχησε στη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
 
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οργανισμός με έδρα τη Βρετανία, ανέφερε ότι 213 πολίτες έχουν σκοτωθεί στο Χαλέπι από αεροπορικές επιθέσεις και όλμους από την κατάρρευση της βραχύβιας εκεχειρίας την περασμένη Δευτέρα και μετά.
 
45 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δέκα παιδιά, σκοτώθηκαν το Σάββατο και τουλάχιστον 23 την Κυριακή.

(ΚΥΠΕ/ΘΓ /ΑΑΡ)