Ικανοποιημένοι ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ για το στάτους πρόσθετων….

Το θέμα της πρόσθετης εργοδότησης και το καθεστώς των 125 εκπαιδευτικών με αναπληρωματικό διορισμό σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης τέθηκε σήμερα στο επίκεντρο συνάντησης της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ) και της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ) με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή.

Τόσο η ΟΕΛΜΕΚ όσο και η ΟΛΤΕΚ, σε δηλώσεις τους, εξέφρασαν ικανοποίηση ότι διασφαλίζονται οι όροι εργοδότησης αυτών των εκπαιδευτικών.

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι κατά τη σημερινή συνεδρία έγινε μια δημιουργική συζήτηση. Παρουσιάσαμε, σημείωσε, “τις λεπτομέρειες για το πώς θα εργοδοτηθούν οι εκπαιδευτικοί με τη ρύθμιση που ακολούθησε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που διαπιστώσαμε ότι οι θέσεις που παρουσιάσαμε βρήκαν κατανόηση εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ.”

“Θεωρούμε ότι με αυτές τις ρυθμίσεις, με την έγκριση των επιπρόσθετων θέσεων που έχει εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο, μπορούν τα σχολεία μας να λειτουργήσουν και λειτουργούν ομαλά. Αυτό είναι το ζητούμενο και αναμένουμε ότι την ίδια υπευθυνότητα και κατανόηση θα έχουμε και εκ μέρους της ΠΟΕΔ ούτως ώστε να μην υπάρξει καμιά αναστάτωση στα σχολεία σε καμιά από τις βαθμίδες”, πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι την ίδια επιστολή που έχει δοθεί στην ΟΕΛΜΕΚ και στην ΟΛΤΕΚ έχει πάρει και η ΠΟΕΔ. Αναμένω, είπε, ότι θα επιδειχθεί η ίδια κατανόηση και εκ μέρους αυτής της Οργάνωσης για να εξασφαλιστεί η ηρεμία και η ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος είπε πως ο Υπουργός “μας γνωστοποίησε και εγγράφως τους όρους εργοδότησης των θέσεων που προέκυψαν μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 24ης Αυγούστου, 125 θέσεις που αφορούν το ειδικό αυτό καθεστώς”.

Θα έλεγα, ανέφερε, ότι έχουν εξασφαλιστεί οι καλύτεροι όροι εργοδότησης. “Θέλω να είμαι δίκαιος ότι πράγματι και στη Μέση Εκπαίδευση λόγω των μεταρρυθμίσεων που γίνονται, οι οποίες είναι ριζικές και επαναστατικές, έχει προκύψει μια σειρά νέων αναγκών, ένα μεγάλο μέρος αυτών των αναγκών έχει καλυφθεί και προέκυψε το ζήτημα των πρόσθετων αυτών θέσεων”, σημείωσε.

Νοιώθω, συνέχισε, ότι οι όροι εργοδότησης είναι οι καλύτεροι που έχουν διασφαλιστεί, είναι συνεχή συμβόλαια εξαμηνιαία, και τετράμηνα για όλη τη σχολική χρονιά. Θα εργοδοτηθούν, είπε, οι συνάδελφοι μέχρι τις 30 Ιουνίου που ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά, θα πάρουν και τα ωφελήματα τα μισθολογικά και τις διακοπές του Πάσχα και Χριστουγέννων

“Έχουμε συζητήσει με τον Υπουργό και έχει διασφαλιστεί και η μοριοδότηση των συναδέλφων αυτών στον πίνακα του καταλόγου διοριστέων. Το ευχάριστο είναι ότι η γραπτή δέσμευση του Υπουργού Παιδείας είναι ότι αυτό το καθεστώς θα είναι μόνο για αυτή τη σχολική χρονιά 2016-2017 και ότι τις επόμενες σχολικές χρονιές δεν θα υπάρξει ανάγκη να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα”, σημείωσε.

Επίσης διασφαλίσαμε, είπε ο κ. Ταλιαδώρος, το ότι θα υπάρξει μια διαφάνεια στην πλήρωση αυτών των θέσεων με βάση τον κατάλογο διοριστέων. “Έχουμε γραπτώς τις προτάσεις του Υπουργού Παιδείας, θα τις δει και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο που συνέρχεται στις 6 Οκτωβρίου,” είπε, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν άμεσα οι διορισμοί αυτοί, να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία ούτως ώστε να πληρωθούν και τα ελάχιστα κενά που υπάρχουν σε διάφορα σχολεία.

Είπε ότι κάποιοι διορισμοί έχουν γίνει και επίκεινται κάποιοι άλλοι που θα γίνουν στις αμέσως επόμενες ημέρες. “Η Μέση Εκπαίδευση λειτουργεί, έχουμε προγράμματα, έχουμε μαθήματα, ήδη οι συνάδελφοι έχουν ετοιμάσει και τα εξεταστικά δοκίμια για την Α΄ Λυκείου. Είμαστε σε μια λειτουργία που προοιωνίζει ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των παιδιών και των γονιών”, συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Τσιάρλιστος Μιχάλης είπε πως “μας εξήγησε το πώς θα λειτουργήσει το στάτους αυτών των συναδέλφων. Ο σκοπός για εμάς ήταν ότι θέλαμε αυτή η κατάσταση με τους αντικαταστάτες να λήξει και να μην επαναληφθεί γιατί αυτό το γεγονός είχε γίνει και πέρσι σε πάρα πολύ μικρό αριθμό συναδέλφων. Υπάρχει βέβαια και η δέσμευση του Υπουργικού ότι θα είναι η τελευταία χρονιά που θα λειτουργούν οι αναπληρωματικοί διορισμοί συναδέλφων”.

Ο κ. Τσιάρλιστος ανέφερε ότι η Τεχνική Εκπαίδευση θα συνεχίσει και του χρόνου να αναπτύσσεται και οι ανάγκες που θα προκύψουν θα είναι περισσότερες και δεν θέλουμε να έχουμε τα ίδια προβλήματα που έχουμε και φέτος.

Βέβαια, σημείωσε, στο θέμα της στελέχωσης πιστεύουμε ότι θα γίνουν και οι τελευταίοι διορισμοί που χρειάζονται. “Οι τεχνικές σχολές από αύριο θα είναι πλήρεις με συναδέλφους ώστε να λειτουργήσουν για μια ακόμη σχολική χρονιά”, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΜ)