Βρετανός αθλητής θυσίασε την παγκόσμια πρωτιά στον τρίαθλο για να βοηθήσει τον…

Μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες, γεμάτη μηνύματα αγάπης, αλτρουισμού και αθλητικού ιδεώδους, εκτυλίχθηκε κατά τον τελευταίο αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου τριάθλου που διεξήχθη στο Μεξικό.

Ο Βρετανός Τζόνι Μπράουνλι 500 περίπου μέτρα πριν τον τερματισμό, λόγω ζέστης και εξάντλησης άρχισε να καταρρέει. Κάπου εκεί, ο αδελφός του Άλιστερ που ακολουθούσε, σταμάτησε, του έβαλε το χέρι στους ώμους και ουσιαστικά τον “κουβάλησε” μέχρι τον τερματισμό.

Ακόμη πιο συγκινητικό, ήταν πως πάνω στη γραμμή του τερματισμού, ο Αλιστερ ουσιαστικά έσπρωξε τον αδελφό του για να τερματίσει μπροστά από αυτόν. Τα δύο αδέλφια πήραν την 2η και 3η θέση καθώς τους δύο Βρετανούς προσπέρασε ο Νοτιοαφρικανός Χένρι Σούμαν, ο οποίος ήταν μέχρι λίγο πριν το τέλος στην 3η θέση και εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του Τζόνι Μπράουνλι και την “θυσία” του Αλιστερ.

Ο πιο κερδισμένος από την όλη ιστορία ήταν ο Ισπανός Μάριο Μόλα που τερμάτισε στην πέμπτη θέση του αγώνα στο Μεξικό και κατάφερε να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αν ο Μπράουνλι τερμάτιζε πρώτος, όπως εξελισσόταν κανονικά ο αγώνας, θα κέρδιζε αυτός το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΧΡ)