Ύποπτοι για τέλεση εικονικών γάμων

Ύποπτοι για τέλεση εικονικών γάμων

Ύποπτοι για τέλεση εικονικών γάμων

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα έξι άτομα, δύο κοπέλες από τη Βουλγαρία και τέσσερις άνδρες από την Ινδία και το Πακιστάν, για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους αναφορικά με υποθέσεις τέλεσης εικονικών γάμων.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας από δύο κοπέλες από τη Βουλγαρία ηλικίας 20 και 21 χρόνων, ότι στις 16 Ιουλίου 2016 ήρθαν στην Κύπρο και τέλεσαν εικονικούς γάμους με δύο αλλοδαπούς από το Πακιστάν.
 
Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας μετέβησαν σε χώρο που τους υπέδειξαν οι δύο κοπέλες όπου όπως ισχυρίστηκαν, οι αλλοδαποί τις είχαν κλειδώσει και τις κρατούσαν χωρίς τη θέληση τους.
 
Στο διαμέρισμα εντοπίστηκε ο σύζυγος της μίας κοπέλας και ακόμα ένας αλλοδαπός. Στο χώρο η Αστυνομία εντόπισε άλλους δύο αλλοδαπούς από την Ινδία και το Πακιστάν, ενώ δεν εντοπίστηκε ο σύζυγος της δεύτερης κοπέλας. Οι αλλοδαποί που εντοπίστηκαν είναι ηλικίας 23 – 30 χρόνων.
 
Σε έρευνα που διενήργησαν τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας στο διαμέρισμα, εντοπίστηκαν πιστοποιητικά γάμου των τριών αλλοδαπών μαζί με Ευρωπαίες γυναίκες και διαπιστώθηκε ότι οι γάμοι είχαν τελεστεί στο Δημαρχείο Αραδίππου.
 
Οι τρεις αλλοδαποί δεν έδωσαν στην Αστυνομία ικανοποιητικές εξηγήσεις για το που βρίσκονταν οι Ευρωπαίες σύζυγοι τους.
 
Τόσο οι τέσσερις αλλοδαποί άνδρες όσο και οι δύο Βουλγάρες συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης και αργότερα σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)