Εκταφή τη σορού βρέφους μετά από καταγγελία για

Εκταφή τη σορού βρέφους μετά από καταγγελία για

Τις καταγγελίες νεαρού ζεύγους, περί ιατρικής αμέλειας ιδιώτη γυναικολόγου, που οδήγησε στο θάνατο του νεογέννητου παιδιού τους, κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής, διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού. Για τις ανάγκες διερεύνησης της υπόθεσης, έγινε σήμερα εκταφή της σορού και νεκροτομή από ιατροδικαστή, χωρίς ωστόσο να είναι δυνατό να προσδιοριστούν τα αίτια θανάτου.
 
Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του πως η Αστυνομία διερευνά την καταγγελία, ενώ την ίδια ώρα υπογράμμισε πως δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες, αφού η υπόθεση εξετάζεται με “λεπτούς χειρισμούς” και διακριτικότητα.
 
“Έχουμε αποταθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ενώπιον του θανατικού ανακριτή, όπου εξασφαλίστηκε διάταγμα εκταφής”, είπε ο κ.Σωτηριάδης, διευκρινίζοντας ότι η καισαρική τομή είχε γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου και η ταφή του νεκρού βρέφους έγινε αμέσως μετά.
 
Σήμερα το πρωί, συνέχισε, έγινε η εκταφή στην παρουσία της ιατροδικαστού Αγγελικής Παπέττα, ενώ στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γ.Ν.Λεμεσού, όπου διεξήχθη η νενομισμένη νεκροτομή σε μια προσπάθεια να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου.
 
“Αναμένεται να ζητήσουμε και τη βοήθεια ιατρικού λειτουργού από το Υπουργείο Υγείας, είναι μια διαδικασία που γίνεται πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις και δεν μπορούμε να αναφέρουμε περισσότερα αυτή τη στιγμή”, συμπλήρωσε ο κ.Σωτηριάδης.
 
Εν τω μεταξύ με την ολοκλήρωση της νεκροτομής το μεσημέρι, δεν έγινε κατορθωτό να ληφθούν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, ούτε να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου, λόγω προχωρημένης σήψης και ρευστοποίησης των ιστών.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΧΡ)