Στο παλιό λιμάνι Λεμεσού οι αγώνες cross-fit ‘Aphrodite Games 2016’

cross-fit 'Aphrodite Games 2016'

Ένα τριήμερο γεμάτο δύναμη, ενέργεια και θέαμα υπόσχεται μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις αγώνων cross-fit της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, στην πλατεία του παλιού λιμανιού της Λεμεσού.
 
Συνολικά 95 αθλητές του cross-fit από 19 χώρες- μεταξύ αυτών και οκτώ Κύπριοι – θα λάβουν μέρος στους αγώνες που οργανώνει ο Ρωσικός οργανισμός επιστημονικών αξιολογήσεων αθλητιατρικής “Geraklion”, ο οποίος εκτός από τη Μόσχα, δραστηριοποιείται και στη Λεμεσό.
 
Η διάσκεψη Τύπου για παρουσίαση των αγώνων, που σύμφωνα με τους διοργανωτές φέρουν το όνομα της θεάς Αφροδίτης προς τιμή του νησιού μας αλλά και προς τις γυναίκες διαγωνιζόμενες, έγινε στην παρουσία δυο ολυμπιονικών της γυναικείας ομάδας άρσης βαρών της Ρωσίας και συγκεκριμένα της Oxana Slivenko (αργυρή ολυμπιονίκης στο Πεκίνο) και της Tatiana Kashirina (αργυρή ολυμπιονίκης στο Λονδίνο).
 
Εκ μέρους του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού Σάββας Στούππας, καλωσόρισε τους συντελεστές των αγώνων και εξέφρασε τη στήριξη της πόλης προς τις προσπάθειες που γίνονται ώστε η εκδήλωση να καταστεί θεσμός διεθνούς βεληνεκούς, “εδώ, στο νοτιοανατολικότερο άκρο της ΕΕ, για να στέλνουμε τα μηνύματα ότι η Κύπρος είναι το γεφύρι τριών Ηπείρων”.
 
Ο κ.Στούππας αναφέρθηκε ακόμη στις ιδιαίτερες σχέσεις της Λεμεσού με τη Ρωσία, αφού χιλιάδες Ρώσοι διαμένουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη, η οποία όπως είπε, θεωρείται η μεγαλύτερη ρωσική πόλη εκτός Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 
Από πλευράς Αρχής Λιμένων Κύπρου, που φιλοξενεί τους αγώνες στο χώρο του παλιού λιμανιού, ο Α` Διοικητικός Λειτουργός Παναγιώτης Αγαθοκλέους, ανέφερε ότι είναι με μεγάλη χαρά που η Αρχή αποδέχθηκε να πραγματοποιηθούν τέτοιας εμβέλειας αγώνες στην πλατεία του παλιού λιμανιού.
 
Υποσχέθηκε επίσης στο κοινό που θα παρακολουθήσει τους αγώνες, ότι θα απολαύσει ένα ωραίο και μοναδικό θέαμα, σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις που οργανώνονται το τριήμερο στο χώρο αυτό.
 
Η δράση των “Aphrodite Games 2016”, ξεκινάει αύριο το πρωί με αγώνα SUP στον Άγιο Τύχωνα, ενώ κατόπιν μεταφέρεται στο παλιό λιμάνι με αγώνες από τις 16:00 μέχρι τις 21:30. Το Σάββατο οι αγώνες θα διεξαχθούν 9:00 – 14:00, 16:00 – 21:30 και την Κυριακή 10:00 – 12:30, 16:30 – 19:30. Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή, στις 19:00.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΧΡ)